שינויים

שיחה:89-214 סמסטר א' תשעב/תרגילים

נוספו 1,154 בתים, 17:01, 17 בדצמבר 2011
/* שאלה... */
:הכל תלוי למה אתה מחשיב את אפס. האם אתה מחשיב אותו לאיבר הנייטרלי? אם כן, אז התשובה לשאלה שלך היא כן. ההגדרה של סדר של איבר בחבורה הוא ה-n הטבעי המינימלי עבורו a^n=e (כאשר e מסמן איבר נייטרלי). עוד ההגדרה אומרת שהסדר הוא אינסופי אם אין כזה n. מכאן שהתשובה לשאלה שלך פשוט נובעת מההגדרה של סדר של איבר. מקווה שעזרתי, [[משתמש:gordo6|גל]].
::קודם כל תשובה מצויינת. שמתי לב ששאלת ועבר הרבה זמן שלא קיבלת תשובה, במידה ואתה שואל שאלה ולא ענו לך עליה תוך יום גג יומיים תשלח מייל לאחד המתרגלים להסתכל. [[משתמש:matan.fatal|מתן פטאל]].
 
== על הבוחן הוירטואלי ==
 
בשאלה הראשונה יש 19 סעיפים, שכל אחד מהם נותן מידע נוסף על הנתון הבסיסי (ש-A,B הן תת-חבורות). השאלה היא למצוא את כל הקשרים הלוגיים בין הטענות <math>\ \psi_1,\dots,\psi_{19}</math>, כלומר, לכל <math>\ 1 \leq i \neq j \leq 19</math>, לקבוע האם הגרירה הלוגית <math>\ \psi_i \implies \psi_j</math> נכונה. אחרי שתזהו כמה טענות שקולות וכמה גרירות טריוויאליות, מספר הבעיות האמיתיות לא יהיה גדול מדי. לצד הוכחת הגרירות התקפות, כדאי שתציגו דוגמאות נגדיות לכל הגרירות שאינן תקפות, אבל חלק זה עשוי להיות קשה יותר.
 
אין צורך לחקור קבוצות של טענות (כלומר, גרירות מהסוג <math>\ \psi_{i} \wedge \psi_{i'} \implies \psi_j</math> או <math>\ \psi_{i} \wedge \psi_{i'} \wedge \psi_{i''} \implies \psi_j</math>). [[משתמש:עוזי ו.|עוזי ו.]] 19:01, 17 בדצמבר 2011 (IST)